Faqja kryesore Rreth kësaj faqe Kontakt US

 Emri
 
Data 
Gjithsej 19
PËRGJIGJE NGA KURANI 1A mundet që një njeri t’ja dedikojë tërë jetën e tij Zotit? Si duhet të jetë dashuria ndaj Zotit? Çfarë nënkupton të qënit i afërt me Zotin? Pse njerëzit nuk mund të jenë të lumtur nëse nuk ndjekin udhën dhe fenë e Zotit? A mundet që dikush të thotë “kjo është mjaft” pasi të ketë arritur një shkallë të caktuar të moralit? Si duhet të sillet dikush ndaj një arroganti? A zemërohen besimtarët ndonjëherë?  Me qëllim që të mësoni përgjigjet e këtyre pyetjeve dhe të tjerave si këto, shihni këtë film, i cili përbëhet nga tre pjesë të realizuara me pyetje të shkurtra dhe përgjigje mjaft të qarta për to.Poashtu në dispozicionEnglish, Turkish
Releated Books English, Turkish, Azerbaijani

SHENJAT E DITËS SË FUNDITUniversit një ditë do t’i vijë fundi. Dita e fundit do të vijë dhe është e pashmangshme dhe ky fakt është shpallur në Kuran në vargun “Dhe Dita e Fundit është duke ardhur pa më të voglin dyshim...” {Kuran, 22 : 7} Dita e fundit është një sekret që Zoti nuk ja tregoi njeriut, por Ai i shpalli Profetit Muhamed disa shenja dhe ndodhi të cilat do tu tregojnë njerëzve afrimin e kësaj dite. Në këtë film ju do të shihni disa prej shenjave më kryesore, si psh. rritja në numër e luftrave dhe e anarkisë që do të çojnë në shkaterrimin e qyteteve të mëdha, tërmetet si dhe disa arritje në shkencë e në teknologji, të cilat ju shpallën të Dërguarit të Zotit si shenjë e afrimit të Ditës së Gjykimit.Poashtu në dispozicionDeutsch, Turkish, Azerbaijani, Indonesian, English, Russian
Releated Books Turkish, English, Azerbaijani

KRIJIMI I UNIVERSITNë këtë film, ju do të shihni se si fizika dhe astronomia e ditëve tona nxjerr në dritë një të vërtetë që ateistët nuk kanë dëshirë ta pranojnë; dhe kjo e vërtetë është ekzistenca e një Krijuesi.Poashtu në dispozicionDeutsch, Français, English, Arabic, Azerbaijani, Bengoli, Czech Language, Russian
Releated Books Deutsch, Turkish, Albanian, Spanish, Français, Indonesian, English, Russian, Chinese

MREKULLITË E TRURIT: NUHATJA DHE SHIJIMILibrat e mjekësisë dhe të biologjisë na mësojnë se ne arrijmë të nuhasim dhe shijojmë në saje të hundës, gjuhës dhe trurit. Është e vërtetë se ne nuhasim dhe shijojmë falë këtyre shqisave dhe organeve, por kujt duhet t’i jemi mirënjohës ne për këto dhurata kaq të çmuara? Kjo mirënjohje është për Zotin, të Gjithëditurin, i Cili ka krijuar trupin e njeriut në mënyrën më të përkryer deri në detajet më të vogla.Poashtu në dispozicionArabic

ALLAHU NJIHET PËRMES ARSYESNjë ditë i hape sytë dhe e gjete veten midis begative të shumta... Mendo rreth këtyre të mirave që të janë dhuruar nga Allahu. Allahu na ndërgjegjëson për ekzistencën e Tij nëpërmjet çdo gjëje që gjendet në këtë botë, sado e vogël qoftë ajo. Ky film ju fton të mendoni rreth universit dhe krijesave që ndodhen në të, se si ato u krijuan në mënyrën më të përkryer. Nxjerrja në pah e disa prej shenjave të panumurta të Allahut në natyrë, kanë për qëllim t’ju bëjmë që të mendoni rreth dijes dhe fuqisë së Zotit, të cilat përfshijnë çdo gjë.Poashtu në dispozicionTurkish, English, Arabic, Russian
Releated Books Turkish, English, Farsi, Urdu, Albanian, Français, Indonesian, Azerbaijani

MREKULLITË E KURANITStili i pashoq i Kuranit dhe urtësia e madhe që gjendet në të, të shpallura 14 shekuj më parë janë provë se Kurani është fjala e Allahut. Jo vetëm kaq, por në Kuran gjenden mjaft mrekulli të cilat vërtetojnë se ai është i zbritur nga Allahu. Prej këtyre mrekullive, gjenden disa fakte shkencore të shpallura në Kuran 14 shekuj më parë, të cilat mundën të zbuloheshin vetëm në saje të teknologjisë së shekullit të 20. Këto fakte, të cilat nuk njiheshin në kohën kur u shpall Kurani, i bëjnë të ditur njeriut të ditëve tona se Kurani është fjala e Allahut.Poashtu në dispozicionFrançais, Uighur, Urdu, Azerbaijani, English, Bengoli, Russian
Releated Books Deutsch, Malaysian, Turkish, Bosanski, Français, Spanish, Urdu, English, Albanian, Arabic, Russian, Bulgarian, Chinese

ISLAMI DENON TERRORIZMINSulmi terrorist në Qendrën Tregtare Botërore në në new york në mëngjesin e 11 Shtatorit 2001,kushtoi jetën e mijëra njerëzve të pafajshëm...Terrorizmi në përgjithësi është një krim kundër njerëzimit,humanizmit...Në kur’an Zoti i urdhëron muslimanët  të sjellin paqe harmoni dhe vëllazërim në botë.Poashtu në dispozicionFrançais, English, Indonesian, Turkish, Deutsch, Russian, Bulgarian
Releated Books Nederlands, Deutsch, English, Albanian, Bosanski, Turkish, Français, Russian, Azerbaijani, Chinese

THE FACT OF CREATION (ALBANIAN)When we examine the world of living beings, we encounter very amazing examples of “technology”. On the body of a tiny insect or on the surface of a plant are mind-boggling systems designed with great precision. All of these show that there is a perfect “design” in living beings. It is impossible for this design to be the product of “chance” as Darwin’s theory of evolution maintains. It is evident that these living beings are brought into being by a Creator Who has power over the entire nature.Poashtu në dispozicionArabic, Indonesian, English, Turkish, Arabic
Releated Books Turkish

THE MIRACLE IN BIRDS - ALBANIANBirds are the best flying machines in the world. In this film you will discover the stunning design in the aerodynamic structure of their bodies, their navigation systems or their different flight techniques. The bodies of birds are not only testimonies to creation, but also strong evidence against Darwinism: The avian lung, design of the feathers and many other features of birds refute the theory of evolution, which assumes life on Earth to be an accidental phenomenon.Poashtu në dispozicionDeutsch, Turkish, Arabic, English, Uighur, Russian

MREKULLIA E NDËRTIMIT TË QELIZËSNë këtë filmë do të bëhët fjalë për mrekullinë e ndertimit të qelizës. Me zhvillimin e shkencës bashkohore jo vetëm që bëhet zbulimi i kompleksitetit të qelizës, po njekohesisht edhe hidhen poshtë shumë hipoteza dhe bestytni për krijimin "e rastesishtem" apo për "qelizen e thjeshtë".Poashtu në dispozicionDeutsch, Français, Arabic, Bengoli, Russian
Releated Books Turkish

PËR NJERËZIT QË MENDOJNË III - Kamuflazhi dhe sjellja inteligjente tek kafshëAllahu ka krijuar të gjitha qeniet e gjalla me tipare që ndryshojnë sipas mjedisit ku ato jetojnë, çdo gjallesë i përdor këto tipare për të mbrojtur vetveten ose për gjueti. Disa fshihen me anë të taktikave të tjera inteligjente.
Ju do të shihni disa tipare të habitshme të kafshëve në këtë film dhe do të njiheni me shembuj të artit të krijimit në natyrë.Poashtu në dispozicionEnglish

PËR NJERËZIT QË MENDOJNË II - Krijesat e habitshme IINë këtë film kemi ndërrmarrë një udhëtim nga thellësitë e oqeaneve në rërën shkrumbuese të shkretëtirës dhe në pyjet me shumë reshje të Amazonës. Krijesat që ne kemi parë në këtë udhëtim na kanë bërë të mundur të jemi dëshmitarë të një fakti shumë të rëndësishëm. Fuqia e Allahut  na e shfaq këtë në vargun kuranor që thotë:
“Zoti juaj i vetëm është Allahu, nuk ka Zot tjetër përveç tij. Ai përfshin gjithçka në diturinë e Tij.” (Sura Taaha: 98)Poashtu në dispozicionEnglish, Indonesian

PËR NJERËZIT QË MENDOJNË I - UDHËTIMI I MAHNITSHËM I SALMONITNë lumejtë e brigjeve perëndimore të Amerikës së Veriut jeton një nga emigrantët më interesantë në botë. Salmoni...Jeta e një salmoni fillon kur e ëma lëshon vezët në një rrymë. Ushqimi i parë i salmonit të ri është një qeskë e veçantë ushqyese brenda në vezë...Krijesat që analizohen gjatë këtij filmi janë vetëm disa nga mrekullitë e krijimit që gjenden në natyrë.Poashtu në dispozicionEnglish, Indonesian, Russian

ARKITEKTURA NË NATRYRËArkitektura është një ndër përbërësit kryesorë të kulturës njerëzore...Kafshët në natyrë na tërheqin vëmendjen, veçanërisht me strukturën e trupit të tyre...Ndërtimet e përkryera të trupave të kafshëve janë dëshmi që na kujtojnë se çdo lloj i qenieve të gjalla është krijuar nga Zoti.Poashtu në dispozicionEnglish, Arabic, Uighur, Indonesian, Turkish, Azerbaijani, Russian, Chinese, Chinese

MADHËSHTIA NË DETE
Nga peshqit tek bimët nënujore, nga delfinët tek planktoni, forma të panumërta të jetës janë ndërtues të kësaj pjese perfekte të botës.Në këtë film janë përshkruar vetëm disa shembuj të botës të çuditëshme nënujore. Krijuesi është Zoti Lavdiplotë, Ai që di gjithçka, në tokë dhe në dete, deri në detajin më të vogël.Poashtu në dispozicionTurkish, Azerbaijani, Deutsch, Indonesian, Arabic, English, Uighur, Russian

  1 2  
Më tutje »