Faqja kryesore Rreth kėsaj faqe Kontakt
Harun Jahja - Rreth kësaj webfaqeje

Rreth kësaj webfaqeje


Kjo faqe elekronike i kushtohet shperndarjes dhe publikimit të punës së mendimtarit dhe autorit prominent turk Harun Jahjasë. Librat e tij kanë gjetë interesim të madhe në Turqi dhe në mbarë boten. Vecanarisht në vitet e nëntedhjeta punimet e Harun Jahjasë ndikuan në zgjimin e shumë intelektualeve musliman dhe jomusliman në lidhje me iluzionet e dekades moderne. Që nga ajo kohë emri i Harun Jahjasë simbolizon thirrjen për në të vertetën.

Cdo njëri mund të marrë pjesë në punën e autorit. Kjo është një ndërmarrje idealiste, e lirë dhe plotësisht e gjithpërdorshme. Autori vetë nuk ka qellime përfituese financiale nga librat e tij. Po ashtu dizajni, publikimi dhe shperndarja e këtyre librave si dhe krijimi i filmave dokumentar, audio kasetave, dizajneve grafike, të cilat bazohen në këto libra, nuk kanë ndonjë qëllim që të arrijin fitime financiare. Në të njejten mënyre kjo faqe elektronike u lejon futje plotësisht të lirë në librat e Harun Jahjasë dhe materialeve te tjera që janë në shërbim.
Librat e Harun Jahjasë si dhe vet kjo faqe elektronike kanë për synim që të na bëjnë me dije në lidhje me shumë fakte të rendesishme, të cilat rëndom pak vërehen ose nën ndikim e madh dhe të shpesht të qoroditur të kohës moderne mohohen. Një ndër këto fakte themelore është edhe e verteta e krijimit, fakti që universi, krijesat si dhe vetë njeriu nuk janë krijuar nga vetvetja dhe nuk ekzistojnë për vetveten por janë krijesa të Allahut, Krijuesit të Lartmadhëruar. Ai është Krijuesi ynë dhe ne të gjithë do të kthehemi tek Ai. "Faktet shkencore" të pretenduara të ardhura nga darvinizmi dhe dogmat tjera materialiste kundër këtij fakti janë zhgënjime të kulluara. Një ndeshje të detajuar me këto ide mund t'i gjeni në këte faqe elektronike.

Secili është i ftuar që ta ketë parasysh pergjegjësinë ndaj Krijuesit. Kjo vlenë për cdonjerin pa marrë parasysh përkatesin kulturore, racore, etnike apo sociale. Në ketë faqe do të gjeni informacione të mjaftueshme për gjetjen e së vertetës dhe fatin e njerezimit.