Faqja kryesore Rreth kėsaj faqe Kontakt
Harun Yahya - Kategoritë - Hedhja poshtë e darvinizmit

 LIBRAT
Fatkeqėsitė Qė Solli Darvinizmi Pėr Njerėzimin
Shekulli i njëzetë, të cilin sapo e kemi lënë pas, ishte shekull luftrash e konfliktesh, që çuan në katastrofa, dhimbje, masakra, varfëri e shkatërrime të pallogaritshme. Miliona njerëz u vranë, u masakruan, u braktisën e u lanë në kthetrat e urisë e të vdekjes, në mëshirë të fatit, pa shtëpi a një vend ku të fusnin kokën, pa mbrojtje apo mbështetje. Të gjitha këto: në emër të disa ideologjive të gabuara. Pothuajse të gjitha vuajtjet dhe katastrofat mbajnë vulën e tiranëve dhe diktatorëve: Stalin, Lenin, Trock, Mao Ce Dun, Pol Pot, Hitler, Musolin, Franko… Disa prej këtyre diktatorëve i bashkonte një ideologji, ndërsa disa të tjerë ishin armiq për vdekje. Për arsyen e thjeshtë se ideologjitë e tyre binin në kundërshtim me njëra-tjetrën, ata e zhytën shoqërinë njerëzore në konflikte, nxitën vëllavratjen, i futën njerëzit në luftë me njëri-tjetrin, i bënë të hedhin bomba, të djegin shtëpi, të dalin në demonstrata të pakontrolluara, të rrihnin pa mëshirë të rinjtë, të vjetrit, gratë, burrat e fëmijët, të pushkatonin të pafajshmit… Ishin aq mizorë sa ia vinin armën në kokë dikujt dhe, duke e parë në sy, e vrisnin e më pas ia shkelnin trupin me këmbë, vetëm e vetëm se ai përkrahte një ide tjetër.
FULL TEXT AVAILABLE.
Gjunjezimi I Evolucionit
Shumë njerëz që kanë dëgjuar të flitet për teorinë e evolucionit, mendojnë se ajo ka të bëjë vetëm me fushën e biologjisë dhe se nuk ka lidhje me jetën e tyre të përditshme. Po sa i saktë është ky mendim? Me pak durim çdonjëri mund të kuptojë se një mendim i tillë është krejt i gabuar, sepse shumë më tepër se një koncept biologjik, teoria e evolucionit përbën themelin e një filozofie të pabazuar në realitet që ka pushtuar mendjet e një numri shumë të madh njerëzish. Kjo filozofi është "materializmi", e +-cila përmban një numër pikëpamjesh ireale për arsyen dhe mënyrën se si njeriu erdhi në ekzistencë. Materializmi predikon se nuk ekziston asgjë tjetër veç materies dhe se kjo materie është esenca e çdo gjëje, qoftë kjo organike apo inorganike. Nisur nga kjo, ai mohon ekzistencën e Krijuesit, Allahut të Madhëruar. Duke e reduktuar çdo gjë në nivelin e materies, nocioni i mosekzistencës së asgjëje përveç materies e transformon njeriun në një krijesë që i kushton vëmendje vetëm asaj dhe e largon atë nga vlerat morale të çdo lloji. Kjo është pika e fillimit të shkatërrimit për individin.
FULL TEXT AVAILABLE
Mrekullia e Krijimit nė ADN
Projekti i gjenomit njerëzor - një përpjekje për të krijuar hartën e përafërt të gjenomit njerëzor, u konkludua dhe kështu u bënë të njohura për njerëzimin detajet e 'informacionit gjenetik' të cilat e bënë të njohur faktin se sa i madhërishëm është krijimi i qenieve të gjalla nga Perëndia. Sot, secili që i mer në konsideratë rezultatet e këtij projekti dhe që e sheh se një qelizë e vetme njerëzore përmban mjaft informata sa për tu deponuar në mijëra faqe enciklopedishë, e kupton se qfarë mrekullie e madhe e krijimit është kjo.
Kur ti e lexon këtë libër, do ta shohësh gjithashtu se filozofia materialiste e cila e mohon Perëndinë po e arrin fundin e saj dhe se në shek. 21 njerëzimi do ti kthehet pranimit të qëllimit të njëmendtë të krijimit duke u çliruar nga mashtrimet si evolucioni.
FULL TEXT AVAILABLE
 VIDEO
GJUNJEZIMI I EVOLUCIONIT
Shumë njerëz që kanë dëgjuar të flitet për teorinë e evolucionit, mendojnë se ajo ka të bëjë vetëm me fushën e biologjisë dhe se nuk ka lidhje me jetën e tyre të përditshme. Po sa i saktë është ky mendim? Me pak durim çdonjëri mund të kuptojë se një mendim i tillë është krejt i gabuar, sepse shumë më tepër se një koncept biologjik, teoria e evolucionit përbën themelin e një filozofie të pabazuar në realitet që ka pushtuar mendjet e një numri shumë të madh njerëzish.

Kjo filozofi është "materializmi", e +-cila përmban një numër pikëpamjesh ireale për arsyen dhe mënyrën se si njeriu erdhi në ekzistencë. Materializmi predikon se nuk ekziston asgjë tjetër veç materies dhe se kjo materie është esenca e çdo gjëje, qoftë kjo organike apo inorganike. Nisur nga kjo, ai mohon ekzistencën e Krijuesit, Allahut të Madhëruar. Duke e reduktuar çdo gjë në nivelin e materies, nocioni i mosekzistencës së asgjëje përveç materies e transformon njeriun në një krijesë që i kushton vëmendje vetëm asaj dhe e largon atë nga vlerat morale të çdo lloji. Kjo është pika e fillimit të shkatërrimit për individin.

KRIJIMI I NJERIUT

ALLAHU NJIHET PĖRMES ARSYES
Njė ditė i hape sytė dhe e gjete veten midis begative tė shumta... Mendo rreth kėtyre tė mirave qė tė janė dhuruar nga Allahu. Allahu na ndėrgjegjėson pėr ekzistencėn e Tij nėpėrmjet ēdo gjėje qė gjendet nė kėtė botė, sado e vogėl qoftė ajo. Ky film ju fton tė mendoni rreth universit dhe krijesave qė ndodhen nė tė, se si ato u krijuan nė mėnyrėn mė tė pėrkryer. Nxjerrja nė pah e disa prej shenjave tė panumurta tė Allahut nė natyrė, kanė pėr qėllim t’ju bėjmė qė tė mendoni rreth dijes dhe fuqisė sė Zotit, tė cilat pėrfshijnė ēdo gjė.
THE FACT OF CREATION (ALBANIAN)
When we examine the world of living beings, we encounter very amazing examples of “technology”. On the body of a tiny insect or on the surface of a plant are mind-boggling systems designed with great precision. All of these show that there is a perfect “design” in living beings. It is impossible for this design to be the product of “chance” as Darwin’s theory of evolution maintains. It is evident that these living beings are brought into being by a Creator Who has power over the entire nature.
THE MIRACLE IN BIRDS - ALBANIAN

Birds are the best flying machines in the world. In this film you will discover the stunning design in the aerodynamic structure of their bodies, their navigation systems or their different flight techniques. The bodies of birds are not only testimonies to creation, but also strong evidence against Darwinism: The avian lung, design of the feathers and many other features of birds refute the theory of evolution, which assumes life on Earth to be an accidental phenomenon.

THE MIRACLE IN THE CELL - ALBANIAN
In the one and a half centuries that have passed since Darwin’s day, giant steps have been taken in science and technology. Scientists discovered the structure of the cell. They saw with surprise that the cell has a system so complex as to have been unimaginable in Darwin’s time. This great documentary reveals this design in the cell with sophisticated computer graphics.
FOR MEN OF UNDERSTANDING - I (THE HONEYBEE AND THE SALMON) - ALBANIAN

In this film we are going to explore two examples in nature that refute Darwin’s theory: The navigation system of honeybee and the wondrous journey of the salmon. Both cases indicate that life on Earth is not the product of blind chance, but the artifact of an intelligent and all-powerful Creator.

FOR MEN OF UNDERSTANDING - II (AMAZING ANIMALS) - ALBANIAN

All creatures in nature, including ourselves, are the living evidences of the Creator, Who designs the life on the earth at will, sustains the entire creation and holds absolute power and wisdom. In this documentary film, you will see the indisputable evidence of God’s marvelous creation: The "technology" in the luminescent animals, the design in the web of the spider and the miracle creation of the camel.

FOR MEN OF UNDERSTANDING - III (CAMOUFLAGE IN THE NATURE) - ALBANIAN

The tiger which is perfectly camouflaged, with its agility, powerful jaw, claws, speed and strength, is the perfect hunter. Another characteristic of the tiger is that it never allows the wind to be at its back while tracing its prey, since the wind blowing from behind it would carry its odour to its prey and hence cause it to be noticed.

ARCHITECTS IN NATURE (ALBANIAN)

Honey bees, which make perfect hexagonal hives; beavers, which construct dams suited to fine engineering calculations; termites, which, although blind, build complex skyscrapers; weaver birds; paper wasps, which make multi-storied apartment blocks from paper; spiders, masters of , and thousands of other master architects in nature… In this film, you will watch these amazing architects in nature feeling wonder at the characteristics God has inspired in these creatures.

SPLENDOUR IN THE SEAS (ALBANIAN)
Fish concealing themselves with wonderful methods of camouflage… False eyes on fishes’ fins which astound their enemies… Intelligent prawns which use their fists against their enemies… Or electric fish which offer serious difficulty for Darwin’s theory… This film opens to you the door of the underwater world. Once again, you will be amazed at God’s art of creation.

Tė gjitha kategoritė tjera

Hedhja poshtė e darvinizmit
Dizajn nė natyrė
Arkeologjia dhe Kur'ani
Islami-krishterimi-jehudizmi
Ideologjitė dhe bota
Hyrja nė Islam

Jeta e profetėve
Dije nga Kur'ani