Faqja kryesore Rreth kėsaj faqe Kontakt
Harun Yahya - Kategoritë - Dizajn në natyrë

 LIBRAT
Mrekullia e Krijimit nė ADN

Projekti i gjenomit njerëzor - një përpjekje për të krijuar hartën e përafërt të gjenomit njerëzor, u konkludua dhe kështu u bënë të njohura për njerëzimin detajet e 'informacionit gjenetik' të cilat e bënë të njohur faktin se sa i madhërishëm është krijimi i qenieve të gjalla nga Perëndia. Sot, secili që i mer në konsideratë rezultatet e këtij projekti dhe që e sheh se një qelizë e vetme njerëzore përmban mjaft informata sa për tu deponuar në mijëra faqe enciklopedishë, e kupton se qfarë mrekullie e madhe e krijimit është kjo.
Kur ti e lexon këtë libër, do ta shohësh gjithashtu se filozofia materialiste e cila e mohon Perëndinë po e arrin fundin e saj dhe se në shek. 21 njerëzimi do ti kthehet pranimit të qëllimit të njëmendtë të krijimit duke u çliruar nga mashtrimet si evolucioni.

 

FULL TEXT AVAILABLE

Allahu njihet përmes arsyes

Shtytja kryesore e këtij libri është t’ia mundësojë lexuesit të jetë dëshmitar i ekzistencës së Allahut me urtësinë e tij. Disa njerëz nuk besojnë në ekzistencën e Allahut dhe të tjerët thonë se besojnë në ekzistencën e Tij, por jo me urtësinë dhe vetëdijen e tyre, por sepse janë mësuar të bëjnë kështu. Mirëpo pasiqë nuk mendojnë dhe nuk e përdorin urtësinë e tyre, nuk i përmbushin kërkesat që të besuarit në Allahun padyshim kërkon. Mirëpo, besimtarët e pajisur me urtësi, shohin detajet e ekzistencës së Allahut dhe të krijimit me mendjen dhe arsyen e tyre dhe i frikësohen Allahut, I Cili ka fuqi të amshueshme.

FULL TEXT AVAILABLE

Krijimi i Universit

Si u krijua ky univers i paskajshëm ku ne jetojmë? Si u shfaq ekuilibri, harmonia dhe organizimi në këtë univers? Si arriti bota ku ne jetojmë të bëhej një strehë kaq e sigurtë për ne? Këto pyetje që në agim të historisë së njerëzimit kanë tërhequr vëmendjen e shumë mendimtarëve. Mes tyre ka patur edhe shkencëtarë dhe/apo filozofë, të cilët kanë kanë studiuar dhe analizuar të bazuar në logjikë dhe arsye (prakticizëm) këto pyetje dhe kanë arritur në përfundimin e përbashkët se: Përsosmëria e rre-gullit dhe projektimit në univers janë një tregues i qartë për ekzistencën e një Krijuesi Suprem, Zotërues i gjithësisë. Kjo është e një e vërtetë e padiskutuar e që mund të arrihet duke vënë në punë inteligjencën tonë. Këtë realitet Allahu e ka deklaruar para 14 shekujsh në librin e Tij, Kuranin, të cilin e zbriti si udhëzim për njerëzimin. Aty njoftohemi edhe mbi krijimin e universit nga mosekzistenca, organizimin e tij për një qëllim të veçantë dhe krijimin e të gjitha sistemeve dhe ekuilibreve në univers për të mundësuar jetesën njerëzore. Në një ajet të Kuranit, Allahu i fton njerëzit të arsyetojnë mbi këtë aspekt në vargun pasues: "A është më i rëndë rëndë krijimi juaj apo ai i qiellit? E Ai e ngriti atë! Ngriti kupën e tij dhe e përsosi atë. Natën ia errësoi e ditën ia ndriçoi. E pastaj tokën e sheshoi". (Naziat, 27- 30)

FULL TEXT AVAILABLE

 VIDEO
KRIJIMI I NJERIUT

ALLAHU NJIHET PĖRMES ARSYES
Njė ditė i hape sytė dhe e gjete veten midis begative tė shumta... Mendo rreth kėtyre tė mirave qė tė janė dhuruar nga Allahu. Allahu na ndėrgjegjėson pėr ekzistencėn e Tij nėpėrmjet ēdo gjėje qė gjendet nė kėtė botė, sado e vogėl qoftė ajo. Ky film ju fton tė mendoni rreth universit dhe krijesave qė ndodhen nė tė, se si ato u krijuan nė mėnyrėn mė tė pėrkryer. Nxjerrja nė pah e disa prej shenjave tė panumurta tė Allahut nė natyrė, kanė pėr qėllim t’ju bėjmė qė tė mendoni rreth dijes dhe fuqisė sė Zotit, tė cilat pėrfshijnė ēdo gjė.
THE FACT OF CREATION (ALBANIAN)
When we examine the world of living beings, we encounter very amazing examples of “technology”. On the body of a tiny insect or on the surface of a plant are mind-boggling systems designed with great precision. All of these show that there is a perfect “design” in living beings. It is impossible for this design to be the product of “chance” as Darwin’s theory of evolution maintains. It is evident that these living beings are brought into being by a Creator Who has power over the entire nature.
THE MIRACLE IN BIRDS - ALBANIAN

Birds are the best flying machines in the world. In this film you will discover the stunning design in the aerodynamic structure of their bodies, their navigation systems or their different flight techniques. The bodies of birds are not only testimonies to creation, but also strong evidence against Darwinism: The avian lung, design of the feathers and many other features of birds refute the theory of evolution, which assumes life on Earth to be an accidental phenomenon.

THE MIRACLE IN THE CELL - ALBANIAN
In the one and a half centuries that have passed since Darwin’s day, giant steps have been taken in science and technology. Scientists discovered the structure of the cell. They saw with surprise that the cell has a system so complex as to have been unimaginable in Darwin’s time. This great documentary reveals this design in the cell with sophisticated computer graphics.
FOR MEN OF UNDERSTANDING - I (THE HONEYBEE AND THE SALMON) - ALBANIAN

In this film we are going to explore two examples in nature that refute Darwin’s theory: The navigation system of honeybee and the wondrous journey of the salmon. Both cases indicate that life on Earth is not the product of blind chance, but the artifact of an intelligent and all-powerful Creator.

FOR MEN OF UNDERSTANDING - II (AMAZING ANIMALS) - ALBANIAN

All creatures in nature, including ourselves, are the living evidences of the Creator, Who designs the life on the earth at will, sustains the entire creation and holds absolute power and wisdom. In this documentary film, you will see the indisputable evidence of God’s marvelous creation: The "technology" in the luminescent animals, the design in the web of the spider and the miracle creation of the camel.

FOR MEN OF UNDERSTANDING - III (CAMOUFLAGE IN THE NATURE) - ALBANIAN

The tiger which is perfectly camouflaged, with its agility, powerful jaw, claws, speed and strength, is the perfect hunter. Another characteristic of the tiger is that it never allows the wind to be at its back while tracing its prey, since the wind blowing from behind it would carry its odour to its prey and hence cause it to be noticed.

ARCHITECTS IN NATURE (ALBANIAN)

Honey bees, which make perfect hexagonal hives; beavers, which construct dams suited to fine engineering calculations; termites, which, although blind, build complex skyscrapers; weaver birds; paper wasps, which make multi-storied apartment blocks from paper; spiders, masters of , and thousands of other master architects in nature… In this film, you will watch these amazing architects in nature feeling wonder at the characteristics God has inspired in these creatures.

SPLENDOUR IN THE SEAS (ALBANIAN)
Fish concealing themselves with wonderful methods of camouflage… False eyes on fishes’ fins which astound their enemies… Intelligent prawns which use their fists against their enemies… Or electric fish which offer serious difficulty for Darwin’s theory… This film opens to you the door of the underwater world. Once again, you will be amazed at God’s art of creation.

Tė gjitha kategoritė tjera

Hedhja poshtė e darvinizmit
Dizajn nė natyrė
Arkeologjia dhe Kur'ani
Islami-krishterimi-jehudizmi
Ideologjitė dhe bota
Hyrja nė Islam

Jeta e profetėve
Dije nga Kur'ani